Lingeroute (70 km)

Gemiddelde beoordeling:8
Roger Moelans over Lingeroute 10

"De Lingeroute is heel schoon, jaarlijks komen we vanuit Belgie drie keer naar hier, wat is er zaliger dan te fietsen tussen de bloesems (geen heuveltjes gelijk bij ons in Haspengouw), dan als de..."

Oordeel zelf!

Downloads en print

Deel deze pagina

 • Share to Facebook
 • Share to Twitter
 • Share to Hyves
 • Share to NuJij
 • Share to Google Buzz
 • Share to Google
 • Share to Digg
 • Share to MySpace
 • Email This
 • Add to favorites
 • More...
 • Fietsers op de Appeldijk langs de Linge
 • Echtpaar langs de Linge tijdens fietstocht

De Lingeroute voert je langs het oude riviertje de Linge, die door het mooie Rivierenland slingert.

Echtpaar langs de Linge tijdens fietstocht

Lingeroute

In april en mei kun je hier volop genieten van de bloesem, waar dit gebied zo om bekend staat. Tijdens de fietstocht passeer je uitbundige boomgaarden en idyllische dijkdorpjes. De Lingeroute; een prachtige fietstocht door Rivierenland.

De Lingeroute volgt beide zijden van de Linge tussen Geldermalsen en Gorinchem. Hier is Rivierenland op haar mooist. De fietsroute begint op het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Vanaf het landgoed fiets je over de beroemde Appeldijk naar Geldermalsen om via de zuidkant van de Linge naar Gorinchem te fietsen. Vanaf Gorinchem fiets je via de noordzijde terug naar Beesd.

Tijdens deze mooie route fiets je niet alleen langs het water. Je maakt een fietsreis door een prachtig gebied met rietvelden en vele fruitbomen. De Lingeroute slingert door dit gebied en onderweg passeer je 'glasstad' Leerdam en het karakteristieke dorp Asperen. Hier kun je een bezoek brengen aan Kunstfort Asperen. Dit is zeer de moeite waard. Vanaf hier vervolg je de Lingeroute naar het dorpje Acquoy, gelegen in een oude bocht van de rivier. Markant aan dit dorp is de kerk met scheve toren, waarop het kerkhof mevrouw Pisa is begraven. Zo gaat de fietsroute langs de Linge verder. De Lingeroute: over de dijk langs de rivier, door rustige dorpjes en weelderige boomgaarden. Een prachtige omgeving voor een heerlijke fietstocht.

Startpunt
FIETSTOP Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt,
Oude waag 21, Beesd

 
 

Beoordelingen (21)

Bert , score: 1 schreef op 8 May 2013 :

Wij fietsten de route vanaf Geldermalsen via Beesd etc en dan vanaf Spijk - over met een superklein pontje van een hele aardige mevrouw - langs de zuidkant weer terug. Het was 8 mei 2013, lekker weer. In de middag een paar druppeltjes. Zo'n 70 kilometer. Vooral tussen Geldermalsen en Beesd prachtige bloesems langs de weg. Maar overal erg mooi en heerlijk fietsen. Koffie bij Ford Asperen, waar we zelfs onze fietsen binnen in het ford mochten zetten. Superaardig. We volgden de knooppuntenroute, maar die bleek niet altijd te kloppen. Op internet staan verouderde nummeringen vermeld. Kijk dus steeds goed op de borden langs de weg.

Martin Kroon , score: 1 schreef op 1 May 2013 :

Een schitterende route in een woord! Wat een afwisselend en mooi landschap, zeker in deze bloesemtijd. Kortom:zeker een jaarlijkse aanrader!

Martin Kroon , score: 1 schreef op 1 May 2013 :

Een schitterende route in een woord! Wat een afwisselend en mooi landschap, zeker in deze bloesemtijd. Kortom:zeker een jaarlijkse aanrader!

Jo Oppers , score: 10 schreef op 2 October 2011 :

Op 2 oktober met een temperatuur van 25 graden deze route gefietst; volop aktiviteit op het water, maar ook vele fietsesr en wandelaars. In welk jaargetij dan ook, dit blijft een bijzonder mooie route. Rijden door de smalle straatjes van Acqouy en Rhenoy, maar ook door plaatsen als Leerdam en Geldermalsen, afgewisseld met de prachtige natuur, zorgt voor fietsplezier voor iedereen.

Mevrouw Van Leeuwen , score: 1 schreef op 29 September 2011 :

Deze route heb ik al een paar keer gefietst. In het voorjaar is hij natuurlijk mooi door de overdaad van bloesems. Omdat er in april, mei ook een overdaad aan fietsers is, heb ik hem op een mooie herfstdag gefietst. Natuurlijk zijn de bloesems dan wel weg maar er zijn ook veel minder fietsers. Anders gezegd, juist omdat ik in een ander jaargetijde deze route fietste, zag ik nu hoe mooi sommige huizen zijn langs de Linge en was het veel minder druk. Het is wel een lange route maar door de vele verrassende kronkelingen denk je aan het eind van de route "jammer, we zijn al aan het eind".

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Plaats een beoordeling